Hozzászólás ehhez Hírek, Sport, Verseny

Fussunk együtt!

Kedves Szülők és Gyerekek!

A ‘Fut a Csepel 2023’ rendezvényre a testnevelő tanárainknál tudnak jelentkezni legkésőbb 09.15-ig. Lehet egyénileg, családilag, de akár baráti társaságok is nevezhetnek iskolánkban!

A futóversenyen az alsós gyermekek szüleik kíséretében vesznek részt.

Az adatlapok kitöltéséhez névre és születési dátumra van szükségünk. Ezeket az adatokat a gyerekek a jelentkezéskor egy külön papíron hozzák majd magukkal.

Időpont: 2023. szeptember 24. vasárnap
Helyszín: Daru-domb

Rajtok, távok:
– 9:30 óra: 1900 méter alsó tagozatosoknak
– 10:30 óra: 4000 méter bárki számára
– 11:30 óra: 400 méter ovis futam

Az iskolai regisztrációnkat követően a névre szóló rajtszámokat szept. 18-22. között osztjuk majd ki.

Fussunk együtt!

Hozzászólás ehhez Érdekes, Határtalanul, Hírek, Képek, Kirándulás, Rólunk szól

Határtalanul blog 2022/2023

1. Nap

A határátlépés után belső Erdély irányába indultunk, átkelve a Király-hágón, ahol megálltunk körülnézni, pihenni.

Következő megállónk Kolozsvárlt, ahol a történelmi központban nem tudtunk sétálni, mert esett az eső. Az idegenvezetőnk itt csatlakozott hozzánk, és a buszon mesélt a városról. Mátyás király szobra és szülőháza, Szent Mihály templom és a Farkas utcai református templom mellett haladtunk el.

Tordán a sóbányába épp az utolsó pillanatban tudtunk jegyet venni. Több mint száz méter mélységbe ereszkedtünk le.

Hosszabb utazás következett Székelyszentlélekre, ahol a szálláshelyünk volt. Ezen a településen csak magyarul beszélő emberekkel találkoztunk. Első a vacsora volt, utána elfoglaltuk a szállásunkat.

2. Nap

Reggel bementünk a helyi általános iskolába, egy hetedik osztályba. Az ottani igazgatónő beszélt az iskoláról, majd megismerkedhettünk a tanulókkal. Vittünk nekik ajándékokat.

Ezt a napot teljesen a Sóvidéken töltöttük és a só különleges előfordulásaival ismerkedtünk meg. Szovátán a különleges sós Medve-tavat néztük meg, körbe lehetett sétálni, sajnos ezen a napon is szemerkélt az eső és hideg volt.

Parajdon egy másik sóbányát kerestünk fel, így lehetőségünk lett felmérni a két sóbánya közötti különbségeket és hasonlóságokat. 80-100 méter mélységbe ereszkedtünk le egy nagy só tömbbe, ahol templom, múzeum, játszótér található.

Sajnos a Sószorosban nem sétálunk az időjárás és a sár miatt, csak messziről néztük meg. Ezt követően rövid megállónk volt Korond főutcáján az állandó kirakodóvásárban és egy sófaragó házához is elmentünk. Itt megmutatták, hogyan vágják a sótömböket és kaptunk “nyalósót” ajándékba.

Farkaslakán megnéztük a híres székely író, Tamási Áron síremlékét, majd visszautazunk szállásunkra vacsorára.

3. Nap

Reggeli után felkerestük a legnagyobb székelyként számon tartott Orbán Balázs sírját, Szejkefürdőn. Ezt követően Székelyudvarhely, a „székely főváros” nevezetességeivel ismerkedtünk meg: szobor park, református templom, Vas székely, városháza. A zetelaki víztározó mellett elutazva érkeztünk meg Gyergyószentmiklósra, ahol az örmény templomot kerestük fel. Majd a Gyilkos–tó csodálatos szépségével ismerkedtünk meg és a Békás szoros sziklái között sétáltunk.

Később Csíksomlyóra utazunk, ahol a csodatevő Szűz Mária szobrát néztük meg a kegytemplomban, valamint a borvízforrást. Itt lehetett imátkozni a különleges Mária szobor előtt.

Innen visszautaztunk Farkaslakára, és vacsoráztunk.

4. Nap

Becsomagolás után útnak indultunk és az első megállónk Fehéregyházán volt, ahol „Petőfi kútjánál” álltunk meg, mivel állítólag itt látták Petőfi Sándort utoljára élve. Ezt követően Segesvár történelmi központjával ismerkedtünk meg: Óratorony, diák lépcső, bástyák, református templom.

Sajnos Marosvásárhely kimaradt a programból, mert már nem fért bele a programba. Hazaindultunk. A határátkelőnél sokat kellett várni, az esti órákban érkeztünk az iskolához.

A három kísérő pedagógus a “só útján” új szakmát is szerzett: SÓBÁNYÁSZOK 🙂

Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

2023. 06. 05.

Ezen a napon az iskolánk tanulói  és tanárai összegyűltek az iskola aulájában.

Az 1920. június 4- én zajlott történelmi esemény felidézése, a műsor alatt bemutatott dalok és zenék meghatottak mindannyiunkat.

A korabeli fényképekkel és plakátok bemutatásával, videó bejátszásokkal változatos és színvonalas megemlékezéssel méltó emléket állítottunk.

A megemlékezés keretein belül a Határtalanul! kirándulás élménybeszámolójára is sor került.

A kísérő pedagógusok, valamint az osztályfőnökök a kiránduláson részt vett gyerekekkel együtt, egy színvonalas prezentáció készítettek és mutattak be az érdeklődő közönségnek.

A műsor végén együtt elénekeltük a Székely Himnuszt.

A megemlékezés után az alsó tagozatos gyerekek a Kahoot!  program segítségével  interaktív módon ismerkedhettek meg a történelmi esemény részleteivel.

Megnézték a Mese Trianonról című animációs filmet.

Hozzászólás ehhez Hírek, Közérdekű

Kisokos – FONTOS IDŐPONTOK 2023/2024.

Ebédbefizetés:

augusztus 7. 7:00-16:00 augusztus 8. 7:00-14:00

Felkészítés/korrepetálás a javító vizsgára:

augusztus 24-25. (csütörtök-péntek) 9:00-tól

Javító vizsga:

augusztus 29. kedd 9:00

Gólyanap 1. osztályosoknak:

augusztus 31. csütörtök 9:00-12:00

Tanévnyitó ünnepély:

szeptember 1. 8:00

(gyülekező: 7:45, megjelenés ünneplő ruhában, a tankönyveket ezen a napon osztjuk ki)

Szülői értekezletek:

1-4. osztály szeptember 4. – 17:00,

5-8. osztály szeptember 5. – 17:00

Hozzászólás ehhez Eredményeink, Hírek, Verseny

Országos angol verseny

Országos 3. helyezés az angol versenyen

Május 13-án, szombaton tartották az ELTE Campusán a London Bridge angol verseny országos döntőjét, amelyre két tanulónk jutott be az iskolánkból.

Az országos versenyen Szász Boglárka 8.a osztályos tanuló, az előkelő 3. helyen végzett.

Nagyon szép eredményt sikerült elérnie László Tánya 6.b osztályos tanulónknak is, aki ugyanezen a versenyen 5. helyezést ért el a hatodik osztályosok között.

Gratulálunk kiemelkedő teljesítményükhöz!

Köszönöm a munkátokat!

Edit néni

Hozzászólás ehhez Hírek

JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ

MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA, JÓ SPORTOLÓJA

Reiner Bence Áron 8.a osztályos tanuló elnyerte MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA, JÓ SPORTOLÓJA 2022 címet, a 2021-22 tanévben elért kimagasló tanulmányi és sportteljesítményéért.

Gratulálunk kiemelkedő eredményéhez!

Hozzászólás ehhez Eredményeink, Hírek, Képek, Magyar, Rólunk szól, Verseny

Költészet napi projektjeink

Áprilisban a költészet napja alkalmából versmondó versenyt szerveztünk az iskola könyvtárában. 

1. helyezést ért el Kardos Dániel Péter (6.b) és Bebők Dániel (6.a), 2. lett László Tánya (6.b) és Ujcz Zsófia (6.a), 3. helyezett pedig Szabó Dávid (8.a), valamint Nagy-Schaffler László (5.a).

Műsorunkat Szabó Mira énekével színesítette, aki Nemes Nagy Ágnes Bodzavirág című versét adta elő.

Ez alkalomból néhány diákunk versillusztrációt készített, különdíjas lett Bojtos Csenge (7.b), ő Kormos István Fehér virág című alkotását illusztrálta, a versíró verseny különdíjasa pedig Végvári Bálint lett „Vonatles” című költeményével (7.a).

A 6.b osztály tanulói közül Forró Gréta, László Tánya, Mészáros Dóra és Polgár Izabella Adél projektmunka keretében csapatban verset írtak, ehhez pedig szép illusztrációt rajzoltak.

Tanórákon több évfolyamon közösen vagy önállóan kis háromsorosokat, haikukat írtak a gyerekek, ahol szintén megcsillanthatták kreativitásukat.

Jóleső volt látni, hogy szép számmal akadnak versszerető fiataljaink. Köszönjük részvételüket.

A humán munkaközösség nevében:

Marin Enikő