Hozzászólás ehhez Hírek, Leendő elsősöknek, Szülői Klub

2021.03.31. Beiratkozási tájékoztató szülőknek

Az elektronikus beiratkozást az alábbi linken indíthatják el április 10-től április 16-ig:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/

Tájékoztató videót ide kattintva találnak!

Leírás: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

A beiratkozáshoz a következő dokumentumokra van szükség:

– (a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány)
– születési anyakönyvi kivonat
– gyermek TAJ kártyája
– gyermek lakcímet igazoló kártyája

Szükséges nyilatkozatok: (a nyilatkozatok rákattintva letölthetőek, vagy az iskola portáján átvehetőek)
nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról (aláírni, tanúval ellátni)
nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
nyilatkozat etika/ hit-, és erkölcstan választásról (aláírni)
nyelv választási kérvény
hozzájáruló nyilatkozat (fénykép, videó)
tanulói adatlap

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap . Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:
2021. április 14-ig keressenek emailben aranyjanoscsepel21@gmail.com, vagy telefonon +36308320180 számon időpont egyeztetés miatt. Kérjük, csak indokolt esetben válasszák a személyes beiratkozási lehetőséget.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.
A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Dél-Pesti Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Bevett egyházak felsorolása
Adatkezelési tájékoztató – hit- és erkölcstan

 

Hozzászólás ehhez Hírek, Leendő elsősöknek, Szülői Klub

2021.03.16. tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása

A Dél-Pesti Tankerületi Központ  2021/22. tanévre vonatkozó felhívása a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására.

Kedves Leendő Elős Szülők! Az elektronikus beiratkozást az alábbi linken indíthatják el április 10-től április 16-ig. https://eugyintezes.e-kreta.hu/ Tájékoztató videót a következő oldalon találnak: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

Hozzászólás ehhez Hírek, Szülői Klub

2021.01.21. Szülői tájékoztatás szakképzésről

Kedves Szülő!
Az Ön családja is fontos döntés előtt áll, hiszen hamarosan választaniuk kell, hogy
gyermekük hol és milyen területen folytassa tovább tanulmányait. A döntés nem könnyű, egy
életpálya kiválasztása nagy körültekintést igényel. Az új szakképzési rendszer ezt a választást
kívánja megkönnyíteni, és számos eszközzel támogatni.
A legfontosabb változás, hogy ….. KATT ide a teljes dokumentum megtekintéséhez!