Hozzászólás ehhez Érdekes, Hírek, Rólunk szól

2018.09.28. Szabadtér + játszóház = iskolaudvar az Aranyban

Ezt a nagyon is szerethető „matematikai” műveletet végezték el az Arany János Általános Iskolában még a nyári szünet elején. Erre azért volt szükség, mert e z az iskola adott otthont a nyári napközis tábornak. Elkészült minden, és a tábor végeztével maradt is. Még  a sportpálya megújult, és lett belőle egy EU komfortos sportlétesítmény, mely mindenki számára biztonságos. Sok mérkőzést lejátszottak már rajta. Mindenki megelégedésére.

     A játék akkor a legjobb, ha hasznos mozgással is együtt jár, – tartják a testnevelők. Ebben az iskolában ez nagyon is megvalósul. A kültéri játékok a fészekhinta, a trambulin, a különféle játékasztalok, mászófalak játék közben fejlesztik az egyensúlyi érzéket. A kicsiknek nagy kedvence az életnagyságú „LEGO-vár”, ami tetszés szerint át is alakítható. 

 Az addigi hepehupás udvar is megújult. A kátyúkat felváltotta a gyönyörű díszburkolat, a hinták környékén pedig ott a finomhomokos „beach”, szomszédságában pedig a gyönyörű pázsit. Mindkettőn lehet mezítlábalni, amit a diákok és tanáraik ki is próbáltak. A fák árnyékában olvasgatni a fűben, vagy kártyázni, ezen túl lehetséges, és az új padokon szintén.  

 Új kültéri vizesblokk is növeli a kinti lét kényelmét. Ivókúttal, kézmosóval és új öntöző rendszerrel szerelték fel az iskolaudvart.  Az iskola az örökös ökoiskola cím birtokosa, ezért mi sem természetesebb, hogy új fákat és virágokat is szeretnénk ültetni a kertbe. Az iskolaudvar teljesen megújult, ami a régi diákoknak nagy meglepetés volt, de örömmel vették birtokukba. Az elsősök pedig már ebben a megszépült és igazi gyerekbarát kültéri játékparadicsomban tölthetik a szabadidejüket.