Hozzászólás ehhez Események, Ünnepek, Verseny

2020.01.22. Magyar Kultúra Napja

Együtt szavaltunk a magyar kultúra napján
2020. jan. 22.
Iskolánkban már hagyomány, hogy együtt szavalunk a nemzettel a magyar kultúra napján. Az idén is együtt szavaltunk, s bár a nemzeti programnak nyomát sem találtuk a médiában, az iskola tanulóinak közös versmondása méltó megemlékezés volt arról a napról, amikor Kölcsey Ferenc Szatmárcsekén befejezte a Himnusz kéziratát. A felső tagozat az aulában ünnepelt, s együtt szavaltuk végig a Himnusz teljes szövegét, majd Vörösmarty Szózatának és Arany János: Rendületlenül című versének egy-egy részletét.
Az erről készült felvétel látható iskolánk honlapján, s a YouTube csatornán.

A 6. és 7. órában pedig az iskolai könyvtárban online vetélkedőn mérhették össze tudásukat az 5-6. és a 7-8. osztályt képviselő csapatok.
Az online vetélkedők mindig nagy élményt jelentenek a gyerekeknek. Ahogy a képeken is látszik, most sem okozott csalódást az ifjúságnak a Judit néni által irányított kérdéssorozat. Sokat derültek, és sokat tanultak a verseny résztvevői. Akik pedig fel is készültek Kölcsey életéből és a Himnuszból erre a megmérettetésre, boldogan könyvelhették el maguknak a jól megérdemelt „dobogós” helyezéseket.
A verseny eredménye:
5-6. évfolyam 9 csapata közül:
I. 5.a.: Zágoni Viktória, Gasztonyi Csaba, Szász Boglárka
II. 6.a.: Bolega Emma, Bágyi Nóra, Bojtos Antónia
III. 5.a.: Pohancsényi Natasa, László Marcell, Kollár Zsombor

7-8. évfolyam 8 csapatából:
I. 8.b.: Kiefer-Hudy Édua, Bolega Petra, Furka Tímea
II. 8.a.: Deák Zsombor, Seres Patrik, Bányi Oszvald
III. 8.b.: Nagy Nikolett, Hajnal Daniella Liza

Most a 8. évfolyam diadalmaskodott, de dicséret illeti a hetedikeseket is, különösen a 7.b-s lányokat, akik a legjobb hetedikes csapatként az V. helyen végeztek.

Köszönjük tanulóinknak a fegyelmezett magatartást, a lelkes versenyzést, Oláh Judit néninek a szervező és irányító munkáját, s a szülőknek is köszönjük a támogatását, hogy a gyerekek ünneplő ruhában jöttek iskolába ezen a méltán jelentős ünnepi napon.

Juhász Istvánné