Hozzászólás ehhez Események, Hírek, Közérdekű, Programok, Rendkívüli közlemény, Szülői Klub

Márciusi előadás az online biztonságról iskolánkban

Az okostelefonok és a digitális eszközök káros hatásaira hívja fel a figyelmet a program, ami március 11-én 17:00-kor kezdődik iskolánkban. Megoldásokat kínál a problémákra is.

Jelentkezni ezen az e-mailcímen lehet: gyermekvedelem@budapest21.hu

Kérjük osszák meg minél több helyen, hogy értesüljön mindenki erről a lehetőségről.

Hozzászólás ehhez Hírek, Leendő elsősöknek, Szülői Klub

2021.03.31. Beiratkozási tájékoztató szülőknek

Az elektronikus beiratkozást az alábbi linken indíthatják el április 10-től április 16-ig:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/

Tájékoztató videót ide kattintva találnak!

Leírás: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

A beiratkozáshoz a következő dokumentumokra van szükség:

– (a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány)
– születési anyakönyvi kivonat
– gyermek TAJ kártyája
– gyermek lakcímet igazoló kártyája

Szükséges nyilatkozatok: (a nyilatkozatok rákattintva letölthetőek, vagy az iskola portáján átvehetőek)
nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról (aláírni, tanúval ellátni)
nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
nyilatkozat etika/ hit-, és erkölcstan választásról (aláírni)
nyelv választási kérvény
hozzájáruló nyilatkozat (fénykép, videó)
tanulói adatlap

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap . Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:
2021. április 14-ig keressenek emailben aranyjanoscsepel21@gmail.com, vagy telefonon +36308320180 számon időpont egyeztetés miatt. Kérjük, csak indokolt esetben válasszák a személyes beiratkozási lehetőséget.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.
A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Dél-Pesti Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Bevett egyházak felsorolása
Adatkezelési tájékoztató – hit- és erkölcstan

 

Hozzászólás ehhez Hírek, Leendő elsősöknek, Szülői Klub

2021.03.16. tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása

A Dél-Pesti Tankerületi Központ  2021/22. tanévre vonatkozó felhívása a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására.

Kedves Leendő Elős Szülők! Az elektronikus beiratkozást az alábbi linken indíthatják el április 10-től április 16-ig. https://eugyintezes.e-kreta.hu/ Tájékoztató videót a következő oldalon találnak: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106