Hozzászólás ehhez Események, Hírek, Ünnepek

Köszöntjük az Édesanyákat!

A legdrágább Anyukának

 

Ezernyi kis apró jellel 
tudattam, hogy létezem.
Számlálgattad a napokat;
vajon mikor érkezem?
Később aztán ágyam mellett 
álmot hozott szép dalod.
Hogyha néha nyűgös voltam,
karod lágyan ringatott.
Mint napfény a fellegek közt, 
szivárvány a rét felett, 
úgy hinted szét éltet adó,
melengető fényedet.
Akárhányszor születnék is, 
nem kellene más nekem, 
azt kívánnám századszor is, 
mindig, mindig légy velem.
Kezemben e kis virággal
tiszta szívből kiáltom: 
Te vagy nekem a legdrágább 
Anyuka a világon!

 /Mentovics Éva/

Hozzászólás ehhez Hírek, Képek, Múltunk, Rólunk szól, Ünnepek

Magyar Kultúra Napja

„A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.”

A 2022/2023-as tanévben a Magyar Kultúra napja hétvégére esett, ezért iskolánkban január 23-án emlékeztünk meg a Himnusz születésének 200. évfordulójáról. Az 5-8. osztályos tanulók közösen szavalták el a Himnuszt a 4. órában. Erről videofelvételt készítettünk.

Az 5-6. órában felső tagozatos diákok csapatokban vettek részt az iskola könyvtárában tartott játékos, kódfejtős vetélkedőn.

A vetélkedő feladatai között volt: titkosírás megfejtése, totó, puzzle, korona készítése, szókereső, tablet használaával szabadulószoba. A helyes válaszok után tudták kinyitni a győztes csapatok a Himnusz kéziratát rejtő ládika lakatját.

A vetélkedőn nyert csapatok: 5-6. osztályosok közül: 6. b osztály tanulói: Petrovics Anna Viktória, Forró Gréta és László Tánya. 7-8. osztályosok közül: 8. a osztály tanulói: Szász Boglárka, Vicsorek Dóra, Bojtor Botond Zalán

Köszönjük a részvételt!

Judit néni

Lájkolj és kövess minket a Facebookon, hogy első kézből értesülhess híreinkről! https://www.facebook.com/AranyJanosCsepel

Hozzászólás ehhez Események, Hírek, Rendkívüli közlemény, Ünnepek

Tanévnyitó ünnepség

Tisztelt Szülők!

Tanévnyitó ünnepségünket 2022.09.01-én, 8 órától tartjuk. Kérjük, hogy tanulóink 7:45-re, az ünnepséghez méltóan, ünneplőben érkezzenek (fekete nadrág / szoknya és fehér ing / blúz). Rendezvényünkre a szülőket is szeretettel várjuk, azonban kérjük, hogy az udvaron tartózkodjanak.

A holnapi napon tanulóink a 4. óra (11:40) és/vagy ebéd után (12:30) mehetnek haza. Ügyeletre van lehetőség, amennyiben azt írásban, az üzenőfüzetben jelezik.

Sok szeretettel várjuk Önöket, és tanulóinkat!

Üdvözlettel:
Iskolavezetés