Hozzászólás ehhez Érdekes, Események, Hírek, Verseny

2018.10.08. Könyvtári teadélután

Október 8-án ismét gyerekzsivaj töltötte be az amúgy csendes – olvasásnak, órákra való felkészülésnek teret adó – könyvtárunkat. A felső tagozatosok közül 56 tanuló volt hivatalos a humán munkaközösség által szervezett, kellemes kikapcsolódást és testi, lelki feltöltődést kínáló rendezvényre, melyet a zene világnapjával és a felsős iskolai versenyek eredményhirdetésével is egybekötöttünk. A meghívott tanulók előzetesen ugyanis vagy beadták a nyári olvasmányokból készített olvasónaplójukat, vagy részt vettek a felsős szövegértési versenyen, mely a 100 éve elhunyt Ady Endre megzenésített verseiről szólt.

A jó hangulatú délután a legszebb olvasónaplók bemutatásával kezdődött, majd a szövegértő feladatok vetítéssel egybekötött megoldásai következtek. A finom tea és sütemény azokat is kárpótolta, akik nem értek el helyezést a versenyeken. A legjobbak persze annak is örültek, hogy oklevéllel térhettek haza, de mindnyájan, akik ott voltunk, leginkább annak örültünk, hogy jó volt együtt lenni, jó volt megtapsolni egymást, hallgatni komoly és vidám zenét, s a végén együtt énekelni egy jót.

A versenyeredmények megtekinthetők a honlapunkon, s az iskolai faliújságokon, a legszebb olvasónaplókból pedig kiállítást rendeztünk a földszinti üveges tárolókban.

Budapest, 2018. 10. 20.                                                                  Juhász Istvánné