Hozzászólás ehhez Érdekes, Események

2019.01.22. Így ünnepeltünk a magyar kultúra napján

Ünneplőbe öltöztek tanulóink a magyar kultúra napjának tiszteletére. Ez a nap nemcsak a Himnusz születésnapja, hanem nemzeti összetartozásunk megnyilvánulásának is az ünnepe, mert ezen a napon, immár hatodik éve délelőtt egy adott időpontban együtt szaval a nemzet.

Jó érzéssel tölt el mindenkit, hogy egy időben lehet részese egy olyan rendezvénynek, melyet a YouTube csatornán keresztül a világ bármely pontján élő magyarok követni tudnak, s be tudnak kapcsolódni a közös szavalásba.

Mi mind a hat alkalommal csatlakoztunk e közös nemzeti megmozduláshoz. Az idén Nagymaros adott otthont a rendezvénynek. A YouTube-ra feltöltött videók mutatják, hány helyen kik hogyan szavalták Kölcsey Ferenc, Petőfi Sándor és Sarkady Sándor sorait.

Mi az aulában sorakoztunk fel a felsős tanulókkal délelőtt 10 órakor, s két kivetítőt is figyelve próbáltunk Jordán Tamás vezényletére együtt szavalni Nagymaros és a Dunakanyar iskolásaival. Pár másodperccel később kapcsolódtunk ugyan be a közös szavalásba, de aztán hamar feltaláltuk magunkat, s egyre bátrabban szólt a gyerekek hangja egész az utolsó sorig.

Kora délután pedig csapatjáték során versengtek az osztályok a könyvtárban, kik találják meg legelsőként a Himnusz kéziratát, amihez nehéz kódfejtések árán lehetett csak eljutni.

Köszönjük az érdekes játékot Oláh Judit néninek!

A szavalás megtekinthető a következő linkre kattintva:

Budapest, 2019. január 25.

Juhász Istvánné