Hozzászólás ehhez Hírek, Képek, Múltunk, Rólunk szól, Ünnepek

Magyar Kultúra Napja

„A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.”

A 2022/2023-as tanévben a Magyar Kultúra napja hétvégére esett, ezért iskolánkban január 23-án emlékeztünk meg a Himnusz születésének 200. évfordulójáról. Az 5-8. osztályos tanulók közösen szavalták el a Himnuszt a 4. órában. Erről videofelvételt készítettünk.

Az 5-6. órában felső tagozatos diákok csapatokban vettek részt az iskola könyvtárában tartott játékos, kódfejtős vetélkedőn.

A vetélkedő feladatai között volt: titkosírás megfejtése, totó, puzzle, korona készítése, szókereső, tablet használaával szabadulószoba. A helyes válaszok után tudták kinyitni a győztes csapatok a Himnusz kéziratát rejtő ládika lakatját.

A vetélkedőn nyert csapatok: 5-6. osztályosok közül: 6. b osztály tanulói: Petrovics Anna Viktória, Forró Gréta és László Tánya. 7-8. osztályosok közül: 8. a osztály tanulói: Szász Boglárka, Vicsorek Dóra, Bojtor Botond Zalán

Köszönjük a részvételt!

Judit néni

Lájkolj és kövess minket a Facebookon, hogy első kézből értesülhess híreinkről! https://www.facebook.com/AranyJanosCsepel