Hozzászólás ehhez Érdekes, Hírek, Szülői Klub

2018.11.16. Pályaválasztási börzén voltak és kertészkedtek a 7-8. évfolyamosok is!

Képes beszámoló a 7. évfolyam pályaorientációs napjáról

A pénteki tanítás nélküli munkanap valóban munkával telt. A 7. a és b osztályban a nap elején a különböző iskolatípusokról beszélgettünk, az iskolaválasztás nehézségeiről, a különféle mesterségekről, a hiányszakmákról. Sokan még nem tudják, milyen pálya a legmegfelelőbb számukra, de azon már most érdemes gondolkozniuk, hogy általános műveltséget adó gimnáziumi, vagy szakgimnáziumi, szakközépiskolai tanulmányokat folytassanak-e.

Lelkileg felkészülve, s a hosszú gyaloglás után testileg is felfrissülve érkeztünk meg a pályaválasztási börzére, melynek a Szabó Magda Közösségi Tér adott helyet. Itt a diákok szabadon nézelődhettek, megtekinthették a jelen lévő iskolák kiállítását, beszélgethettek az iskolák képviselőivel, kipróbálhatták például a fodrász, a  cukrász mesterséget, miközben az Egressy Béni Középiskola diákjai folyamatos művészi produkcióival szórakoztatta, s hívogatta soraiba a fiatalokat.

Visszaérve az iskolába felvettük a kesztyűt, hogy befejezzük az alsóbb évfolyamok által már elkezdett iskolaudvar-szépítést. A napos idő kedvezett a munkának, de a feltámadt szél ellenünk dolgozott, s mi széllel szemben, sziszifuszi munkával gereblyéztük, sepertük, zsákoltuk és hordtuk a lehullott faleveleket. Mindenki kivette a részét a munkából, s futotta még egy kis mókázásra is az energiából.

Dicséret illeti a fiatalokat, akik alapos munkát végeztek, s mindezt jókedvűen, fegyelmezetten, egymásra is odafigyelve tették. Reméljük, nemcsak leveleket, hanem hatalmas energiát is gyűjtöttek a mai napon a további tanuláshoz, s a majdani továbbtanuláshoz!

  1. november 16.     Juhász Istvánné 

     

    Számos további kép Sörösné Havasi Zsuzsa gépéből: