Hozzászólás ehhez Hírek, Szülői Klub

Kiskamasz felvilágosító programok az Arany János Általános Iskolában

A diákoknak (4-6. évfolyamon) szóló CSÉN programsorozatunk
A lányok és a fiúk felvilágosító foglalkozása két különálló, lányoknak, ill. fiúknak szóló workshop: Ciklus-show és a Titkos küldetés.

Mindkét program ötórás, nem szétbontható. Meghökkentően soknak tűnhet, mit lehet ennyi időben csinálni ebben a témában…
Valójában néha szinte kevés is az idő. Mindkét foglalkozás nagyon interaktív, játékos, drámapedagógiai módszerekkel dolgozik, a gyerekek számára egy nagy élmény szokott lenni. Pont ezért ilyen hosszú, mert nem egy száraz, csak információkat közlő felvilágosítás. Mivel élményszerű, a gyerekeknek sokkal nagyobb segítséget ad a férfivá/nővé érés lelki folyamatához is, a saját testhez és a szexualitáshoz való pozitív és felelősségteljes viszony kialakításához. A játékos ismeretadáson túl így van lehetőség arra is, hogy a gyerekkel személyes kapcsolat épüljön ki, kialakuljon a bizalmi légkör, ahol fel merik tenni a kérdéseiket is.

Rendhagyó szülői értekezlet: A felvilágosító program ismertetése a szülőknek:
A foglalkozás kapcsán szeretnénk tartani a szülőknek egy kb. másfél órás bemutatót, ahol összesűrítve bemutatjuk mind a lány, mind a fiúprogramot, hogy mindenki tudja, mit és milyen szemléletben hall majd a gyermeke, és feltehesse a kérdéseit is.

Mellékletek:
20190410MeghívóLányoknak-AranyJ.pdf
20190410MeghívóSzülőknek-AranyJ.pdf
20190410MeghívóFiúknak-AranyJ.pdf